A tartalom töltődik... A betöltés sebessége az ön kapcsolatának minőségétől függ!

Oktatók


Kevin Gardiner

kevin

Okleveles Iyengar Jóga oktató,

Intermediate Senior

A neves amerikai oktató 40 éve jógázik, a new yorki Iyengar Jóga Intézet alapítótagja s évekig az igazgató tanács tagja. Háromszor járt Indiában az Iyengar családnál továbbképzésen. Fő tanára Mary Dunn (NYC, USA) volt. Kevin az Amerikai Dráma Akadémia elvégzése után színészként, rendezőként és tanárként dolgozott 15 éven keresztül, emellett mély ismeretei vannak a Kung Fu és más keleti kűzdősportok terén. Kevin tanítása energiával teli, inspiráló és dinamikus, tanácsa az új tanítványoknak: „hatalmas az anyag, ne haladj túl gyorsan, ha lassan mész, tovább érsz”. Jelenleg a magyarországi Iyengar jóga oktatóképzés vezető tanára.


Répássy Erika

thumbnail

Okleveles Iyengar Jóga oktató,

Intermediate Junior 3

2002-ben Londonban találtam rá a jógára a turizmus, diplomácia, marketing, tánc és a zene világa után. Hosszabb külföldi kiküldetésem nyújtott lehetőséget arra, hogy napi szinten tanuljak a világ neves oktatóitól. Ezek a találkozások szoros és meghatározó köteléket hoztak létre köztem és a jóga közt.

A londoni Iyengar Jóga Intézet után tanulmányaimat az írországi Dublinban folytattam, ahol 2006-ban sikeresen elvégeztem a tanárképző iskolát, ezt további képzés követte a nagy presztizsű new yorki intézetben. Az évek során számtalan workshop-on vettem részt a világ vezető Iyengar jóga oktatóival, köztük egyszer magával B.K.S. Iyengar mesterrel a 2005-ös Yoga Journal konferencián Colorado államban.

Jelenlegi tanárom férjem, Kevin Gardiner (USA). 2005. tavasza óta tanítok mint okleveles Iyengar Jóga oktató Írországban, jelenleg Magyarországon és esetenként külföldön, illetve tanítok, szervezem, tolmácsolok és asszisztálok a hazai Iyengar jógaoktató képzésben. Eddig háromszor jártam az indiai Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család óráin, ahová hamarosan visszatérek.


Trapp László

trapip

Okleveles Iyengar Jóga oktató,

Intermediate Junior 3

A jóga mindig ott volt, van és lesz az életemben, eleinte csak röpke pillanatok jelezték jelenlétét, majd a kisebb nagyobb ráeszmélések során vált egyre tisztábbá a felismerés. Hangsúlyozom, tisztábbá, hiszen bár jelen vagyok a jógában, sokszor a villódzó fények elkápráztatják a szemet, s ilyenkor az ember nem ura önmagának. A cél jelen lenni tiszta önismerettel.

Az Iyengar jógával 2003 májusában találkoztam először, igaz akkor még csak könyv formájában, így az ezt követő próbálkozásom nem nevezhető a leghitelesebb gyakorlásnak. Mélyebb ismeretséget ezen irányzattal 2005 tavaszán kötöttem Vadász Ákos pontos útmutatásával. Éhségemet és elkötelezettségemet jellemzi, hogy jelenleg a Magyar Iyengar Jóga Intézetben végzem tanulmányaimat. (2006. július – 2009. július)

Tanáraim a teljesség igénye és sorrend nélkül: Vadász Ákos, Csendes Erzsébet, Örlős Erika, Wagner Rozália, Rita Keller, Répássy Erika, Kevin Gardiner, Claus Grzesch…

Célom, hogy mindazt, amit tőlük kapok és mindazt, ami bennem megérett, tisztán tovább tudjam adni a jógát tükröző szellemiségben.


Veres Mónika

VeresMoni

Okleveles Iyengar Jóga oktató,

Intermediate Junior 3

 • 2012-2013. Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior 3.)
 • 2011-2012. Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior 2.)
 • 2009-2011. Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior 1.)
 • 2007-2009. Iyengar jóga oktató (Introductory level II.)
 • 2005-2007. Iyengar jóga oktató (Introductory level I.)
 • 2006. Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képesítés
 • 2003–2005. Iyengar jóga oktatói előkészítő
 • 2002. Jóga oktatói tanfolyam
 • 2002–2005. Natura Hollisztikum Természetgyógyász Magánegyetem, Egészségfejlesztő Terapeuta szak
 • 1999. Megismekedtem a hatha jógával
 • 1998. IWI wellness instruktori tanfolyam
 • 1998. IWI személyi edzői képzés
 • 1997. Kállay Ildikó fitnesz iskola aerobic oktatói

Jelenleg is folyamatosan képzem magam! Főbb tanáraim: Kevin Gardiner, Rita Keller, Claus Gresch, Bob Blaeser… akiknek őszinte hálával tartozom!

Az Iyengar jógában nagyszerű lehetőségeket kaptam önmagam megismerésére és fejlesztésére! A módszer kidolgozottsága és precizitása, az eszközök használata révén bárki számára elérhetővé válhatnak a jóga jótékony hatásai!


Ábrahám Kata

bhp_3398s

Okleveles Iyengar Jóga oktató,

Introductory 2

Az Iyengar Jógával 2003-ban találkoztam, jónéhány más rendszert kipróbálva horgonyoztam le ennél az irányzatnál. Szerettem volna a lehető legtöbbet tanulni a jóga ezen irányzatáról, ezért 2007-ben elkezdtem a Magyar Iyengar Intézet jógatanári képzését. 2009 nyarán sikeresen letettem az Introductory Level I vizsgát, 2011-ben pedig az Introductory Level II vizsgát. A képzésben tanáraim: Rita Keller, Kevin Gardiner, Georgie Grütter, Bob Blaeser és Claus Grzesch.

Újra és újra rácsodálkozom arra a nagyon magas szintű intelligenciára, amely az Iyengar rendszert meghatározza – B.K.S. Iyengar kifinomult módszertanára, amely bárki számára lehetővé teszi a jóga gyakorlását, a tudatosság kiművelését, így mindannyiunk számára elérhető a test, lélek és elme tökéletes harmóniája.

Óráimat az AUM Jógaközpontban tartom, a tanítás mellett a stúdiót vezetem, az AUM Jóga Magazin főszerkesztője, és a Yoga Bazaar ügyvezetője vagyok.


Kádár Zoltán

kadar_zoli2

Okleveles Iyengar Jóga oktató,
Introductory 2

43 éves vagyok. 1988-ban kezdtem jógázni. Az ma is ritka, hogy egy 19 éves fiú ebben lássa a kedvenc tevékenységét. Az pedig még ritkább, hogy nem csak a testmozgás hanem tényleg a jóga által nyújtott szabadság és jólét érdekeltek. A szabadidőm legnagyobb részét gyakorlásra és kutatásra szenteltem. Érdekelt a fizikális mentális pszichés és spirituális rész egyaránt. A jóga a dharmám, az életfeladatom. Töretlen lendülettel 24 éve kutatom ezt a területet. Nagy türelem kellett, hogy összerakjam a mozaikokat.

Mindenféle módszert gyakoroltam. Könyvből tanultam. Majd Baján felkutattam az első jóga oktatómat: Virág Mihályt. Így kezdődött. Majd jártam Debrecenbe Zoltai Miklóshoz, majd a Málnai Tibi és Timcsák Géza táboraiba évekig. 10 évig jártam Swámi Maheswarananda táborába, ahol az első beavatásomat kaptam, majd Timcsák Gézához először egyéves majd hároméves jógaoktatói tanfolyamra. Ezután a BAZ. Megyei Sport Szövetségnél szereztem OKJ sportoktatói igazolványt jóga oktatáshoz. Arra az egy évre a sportok között tartották nyílván a jógát. Timcsák Géza oktatói képzésén 4 évig Csendes Erzsébet Iyengar oktatótól tanultam a jóga ászanákat. Így keveredtem az Iyengar rendszerbe. Majd Papp József barátom meghívta Swámi Véda Bharatit akinek az oktató képzésén 2 évig tanultam. A Himalájai oktatóin nagy hatást gyakorolt rám Ashutos Sharma ászana oktatási stílusa. Közben jártam az Iyengar oktatói tanfolyamra. Az akkori vezetés megalapította a Magyar Iyengar Intézetet, ahol munkatársuknak választottak ki. Az Iyengar oktatói tanfolyamon filozófiát tanítok.


Richter Kati

my_avatar_icon_by_pilartem-d4d4h8e

Okleveles Iyengar Jóga oktató,

Introductory 2

Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Tanárképző karán szereztem földrajz –testnevelés szakos tanári diplomát.(Több éven keresztül tanítottam általános iskolában.) Ezután a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének természetgyógyász iskoláját végeztem. 12 éve oktatok klasszikus jógát.

- Az Európai Jóga Unió és a Szlovák Jógaszövetség által akkreditált 4. fokozatú oktatói minősítésével rendelkezem. Tanárom: dr. Timcsák Géza volt.

- 2006-2007-ben végeztem a Magyar Jóga Társaság Egyesület jógaoktató képzésén. Tanáraim: Kádár Zoltán, Papp József, Selmeczi József Csongor és Selmecziné Bogdán Ágota voltak.

- 2006-tól a magyarországi Iyengar jógaoktatói kurzuson vettem részt, jelenleg Level II. szintű vizsgával rendelkezem. Tanáraim: Kevin Gardiner, dr. Rita Keller, Csendes Erzsébet, Wágner Rozália, Claus Grzesch, Georie Grütter, Bob Blaeser. Hetenete 2x gyakorolok Kevin Gardinernél.

- 2006-tól a Himalájai Tradició jógaoktató képzésén is tanultam. 2010 őszén kaptam meg a tradició oktatói oklevelét.

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületének elnökségi tagja vagyok. A Magyar Iyengar Jóga Szövetség tagja vagyok. Jelenleg a 3 éves Iyengar jógaterápiás képzésen tanulok Münchenben. Az utóbbi kilenc évben saját jóga központunkban a Nagykovácsi Jógateremben oktatok, ahol felnőtt( kezdő, középhaladó, 50+) és gyermekjóga  tanfolyamokat vezetek. Nagykovácsiban élek, három kiváló gyermek( 18, 11, 9) édesanyja vagyok.


Tibai Mária

my_avatar_icon_by_pilartem-d4d4h8e

Okleveles Iyengar Jóga oktató,
Introductory 2

Több, mint 20 évvel ezelőtt „véletlenül” találkoztam a jógával. Első tanárom Dely Károly volt.A jóga jótékony hatását megtapasztalva határoztam el, hogy úgy szeretném azt megtanulni, hogy tanítani is tudjam.A Sivananda jógaiskolában 2000-ben végeztem oktatóként. Ma Csendes Erzsébet nemzetközi jógatanárnál tanulom az Iyengar jógát; tanáraim még Rita Keller, Wagner Rozália és Kevin Gardiner.A jógafoglalkozásaim 5 alapelv köré csoportosulnak:

 • helyes testgyakorlás,
 • helyes légzés,
 • helyes relaxáció,
 • helyes táplálkozás,
 • pozitív gondolkodás és meditáció.

Mindenki más miatt kezd el jógázni: van, aki egészségesebb szeretne lenni, van, aki soványabb; sokan azért választják a jógát, hogy testük rugalmasságát megőrizzék és a jó közérzetet még hosszú ideig megtarthassák. A mai felgyorsult és folyton változó világunkban nagy szükségünk van arra, hogy a belső nyugalmunkat megleljük.

Az, hogy valójában mi is a jóga, mindenkinek önmagának kell megtapasztalnia. Úgy vélem, hogy soha nincs korán és soha nincs késő a jógát elkezdeni.


Csutoros Gergely

my_avatar_icon_by_pilartem-d4d4h8e

gyógymasszőr

Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Tanárképző karán szereztem földrajz – testnevelés szakos tanári diplomát. 1990 óta független újságíróként dolgoztam a legnagyobb magyar napi- és hetilapok munkatársaként. Írásaimban elsősorban a társadalom erkölcsi problémái jelennek meg. Egyéni sorsokon, konkrét eseményeken keresztül világítok rá alapvető etikai problémákra. Nagy feltűnést keltő írásaimban, mint rab tudósítottam a baracskai fegyintézetből. Több napot töltöttem a szeméttelepeken és a lét peremén élő hajléktalanok között. Eközben általános iskolában tanítottam testnevelést. 1992-ben Az Utolsó Magyar Koncepciós Orvosper című tanulmányommal elnyertem a Soros Alapítvány tényfeltáró újságírói ösztöndíját. 1998-tól 2005-ig a Magyar Televízió Gazdasági Szerkesztőjeként dolgoztam. 1990 óta folyamatosan a Magyar Rádió munkatársa vagyok. Riportjaim, és jegyzeteim a családi kapcsolatok bemutatásával, ezen belül a gyermekek belső világával foglalkoznak. 2002-től A Nagykovácsi Jógaterem és a Kelet-Nyugat Meditációs és Gyógyító Központ építésének irányítója és kivitelezőjeként dolgoztam. Jelenleg a központ ügyvezetői feladatait látom el. 2007-től gyógymasszőrként tevékenykedek.

 


Mobil verzió: Bekapcsolva